Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat interzicerea importurilor de petrol şi gaze din Rusia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat interzicerea importurilor de petrol şi gaze din Rusia

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat interzicerea importurilor de petrol şi gaze din Rusia, ca represalii la invazia Ucrainei, subliniind sprijinul politic puternic pentru această decizie care, a admis oficialul, va duce la creşterea preţurilor la energie, transmite Reuters.

„Interzicem toate importurile de petrol şi gaz rusesc. Aceasta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane, iar poporul american va da o nouă lovitură puternică maşinii de război a preşedintelui rus Vladimir Putin”, le-a spus Biden jurnaliştilor, la Casa Albă, potrivit Agerpres.

Şi Marea Britanie a anunţat că va renunţa la importurile de petrol şi gaz rusesc până la finalul lui 2022.

Comisia Europeană doreşte să înceteze cumpărarea de combustibili fosili din Rusia înainte de 2030 şi a prezentat un nou angajament de a-şi reduce achiziţiile de gaze ruseşti cu două treimi înainte de sfârşitul anului. Acest lucru ar fi realizat prin diversificarea furnizorilor săi, creşterea producţiei de hidrogen din surse regenerabile şi îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodării, a declarat marţi Comisia, într-un comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *