Suedezii de la Atlas Copco, afaceri în creștere în România. Compania furnizează echipamente pentru OMV Petrom și Centrala Nucleară de la Cernavodă

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Suedezii de la Atlas Copco, afaceri în creștere în România. Compania furnizează echipamente pentru OMV Petrom și Centrala Nucleară de la Cernavodă

Lider mondial în soluții pentru productivitate sustenabilă, Atlas Copco este prezent în Romania de 10 ani cu o divizie locală care mizează pe șantiere navale și automotive pentru a crește afacerile la 100 mil RON în 2015.
Rental, PTS 916, Kinsale, UK, Kolfor ]
Atlas Copco România este furnizor de echipamente pentru companii precum: OMV Petrom, Dacia Renault, Daewoo Mangalia Heavy Industries, Compania Națională a Huilei, Centrala Nucleară de la Cernavodă, Holcim, Schlumberger, Prospecțiuni, Ford , Michelin, etc.

”Echipamentele noastre sunt destinate creșterii productivității iar închirierea lor este, uneori, soluția optimă pentru clienți, dat fiind că nu sunt investiții core-business ci costuri suport. Cel mai mare echipament închiriat a fost de exemplu un compresor de aer al cărui cost este de un sfert de milion de euro”, a declarat Marius Cristescu, responsabilul Diviziei de Închirieri al Atlas Copco România.

Atlas Copco România, divizia locală a liderului mondial în soluții pentru productivitate sustenabilă, estimează că, anul acesta, va atinge pragul de 100 milioane RON cifră de afaceri, în creștere cu 10% față de rezultatele anului anterior, potrivit unui comunicat al companiei.

Gigantul Atlas Copco, fondat în 1873 în Suedia, dezvoltă produse și servicii axate pe productivitate, eficiență energetică, siguranță și ergonomie pentru 180 de piețe și este prezent pe piața din România de zece ani.”Cele patru divizii prin care operează Atlas Copco în România și-au bugetat anul acesta o creștere de aproximativ 10%, după ce în 2014, veniturile consolidate au fost de 90,61 de milioane RON. Estimările privind vânzările pe piața locală sunt peste media estimată la nivel global și se bazează pe creșterea și diversificarea cererii pe piața locală, pe calitatea și serviciile incluse în pachetele oferite clienților noștri”, a declarat Liviu Chelaru, responsabilul Diviziei de Compresoare al Atlas Copco România.

Avansul afacerilor peste media grupului, prognozat pe România, este în strânsă legătură cu obiectivul de creștere a cotei pe piața locală, al cărei potențial este estimat la aproximativ 50 de milioane de euro.

Din 2005 și până în prezent, divizia din România a Atlas Copco și-a dezvoltat portofoliile de produse și servicii oferite și a construit o echipă care a crescut în medie cu 10% anual, ajungând anul acesta la 75 de specialiști. În cei zece ani de prezență pe piața locală, Atlas Copco România și-a consolidat un portofoliu de clienți format din companii lider pe piețe strategice cum sunt: sectorul energetic, petrol și gaze, industria minieră, șantiere navale, automotive, etc.

Atlas Copco România funcționează ca un HUB regional pentru acționarul majoritar, echipa de specialiști români având responsabilități și în alte piețe din regiune cum sunt Bulgaria, Serbia, Croația, Grecia și Israel. Fiecare piață are specificul ei, astfel că în Bulgaria prioritare sunt echipamentele destinate industriei energetice și metalurgice, în timp ce în Grecia și Israel se pune accent pe industria Oil&Gas Downstream. În România, pentru anul în curs, s-au intensificat proiectele în industria navală și automotive, se precizează în comunicat.

Atlas Copco este lider mondial în soluții pentru productivitate sustenabilă. Compania este prezentă în 180 de state și are afaceri de peste 10 mild. Euro anual. Compania mamă a raportat în trimestrul al doilea 2015, creșteri spectaculoase în valoarea comenzilor, Europa având o contribuție masivă, cu o creștere de 10% a valorii comenzilor și cea mai bună creștere organică din ultimii ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *