Sunwind Energy, societate din Grupul Electrica, a lansat licitația pentru implementarea proiectului fotovoltaic „Satu Mare 2” în sistem „la cheie”. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2024

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Sunwind Energy, societate din Grupul Electrica, a lansat licitația pentru implementarea proiectului fotovoltaic „Satu Mare 2” în sistem „la cheie”. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2024

.La un an de la finalizarea achiziției, Electrica, prin Sunwind Energy, anunță lansarea licitației pentru implementarea proiectului fotovoltaic „Satu Mare 2” în sistem „la cheie”.

Sunwind Energy S.R.L., societate deținută integral de Grupul Electrica, invită ofertanți interesanți să participe la procedura de ofertare pentru implementarea unui proiect fotovoltaic „Satu Mare 2”, în sistem “la cheie” (EPC), cu o capacitate de 27 MWp situat în vecinătatea comunei Botiz, județul Satu Mare, potrivit unui anunț publicat pe site-ul companiei.

Sursă foto: Electrica Linkedin

Amplasat în apropierea comunei Botiz, județul Satu Mare, proiectul cu o capacitate de 27 MW se află în pragul fazei de construcție, consolidând astfel angajamentul Electrica față de inovație și sustenabilitate în domeniul energiei regenerabile, spune Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Suntem în căutarea unor ofertanti cu experiență dovedită în sistemul EPC al proiectelor fotovoltaice, care să poată livra rezultate de înaltă calitate, în timp util și în conformitate cu standardele și cerințele noastre stricte, se precizează în anunțul Sunwind Energy.

Valoare estimată este de 110.106.000 Lei (fără TVA). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31.01.2024.

Sunwind Energy a semnat un contract de finanțare nerambursabilă pentru o cotă parte din investitia aferenta acestui proiect, în cadrul „Programului Național de Redresare și Reziliență – Pilonul I. Tranziția verde – Componenta C6. Energie, Măsura de Investiții I.1 – Noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile”.

Proiectul este în stadiul gata de construire (stadiul ready-to-build) și  autorizațiile necesare construcției sunt deja obținute de către beneficiar, respectiv Aviz tehnic de racordare (ATR), contract de racordare, autorizatie de construire pentru centrala fotovoltaica, stația beneficiar 110 kV beneficiar și racordarea la retea, autorizatia de inființare – ANRE.

Conform caietului de sarcini, ofertantul va selecta varianta optimă de module fotovoltaice care ar furniza un serviciu fiabil de producere de energie electrică timp de cel puțin 30 de ani. Modulele fotovoltaice trebuie să fie, de asemenea, capabile să reziste la condițiile climatice și de mediu locale.  

Cerința  privind durata totală a fazei de implementare a proiectului și punerea în funcțiune este să fie cel mai târziu cu 20 de zile înainte de termenul limită de finalizare  a proiectelor prevăzut în programul PNRR, respectiv 30 iunie 2024. Dar din informațiile publice disponibile, înțelegem că Guvernul Romaniei a solicitat deja extinderea termenului până la 31.12.2024, iar în data de 08.12.2023 Consiliul EU a dat o declarație de presă în care menționează că a aprobat solicitările de modificare a planurilor de implementare PNRR solicitate de Guvernul Romaniei, se specifică în caietul de sarcini.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *