Sustenabilitate, cu certificare internațională, la CEZ România

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Sustenabilitate, cu certificare internațională, la CEZ România

Rapoartele de sustenabilitate ale Grupului CEZ in Romania au obtinut certificarea internationala GRI, optiunea Core, pentru rezultatele non-financiare din perioada 2017 – 2018. Aflat la al doilea ciclu de raportare a indicatorilor de sustenabilitate, Grupul CEZ in Romania a finalizat si certificat doua noi rapoarte de sustenabilitate dedicate activitatii Distributie Oltenia si a celorlalte companii din cadrul Grupului, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

„Certificarea GRI reprezinta o confirmare in plus a faptului ca dezvoltarea sustenabila ramane o trasatura definitorie a business-ului nostru. In Romania, de 14 ani, ne continuam misiunea de a actiona responsabil. Cautam, in mod constant, noi modalitati de dezvoltare a dialogului cu partenerii si clientii nostri, cu care pastram o comunicare transparenta. Totodata, ramanem preocupati de imbunatatirea modului in care asiguram productia, furnizarea si distributia energiei electrice, activitate strans legata de impactul nostru social, economic si de mediu.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

Raportarea non-financiara a Grupului CEZ in Romania, aferenta perioadei 2017 – 2018, a fost efectuata dupa o consultare a stakeholderilor interni si externi asupra temelor care au avut impact in activitatea lor, precum si dupa un amplu proces intern de colectare si analiza a datelor. Aceasta a fost declarata in conformitate cu asteptarile grupurilor interesate, prin respectarea principiilor de analiza a materialitatii aspectelor raportate (GRI Materiality Disclosure).

In perioada 2017 – 2018, Grupul CEZ in Romania a asigurat energie electrica pentru mai mult de 3,5 milioane de consumatori din sapte judete din sudul Romaniei. De asemenea, furnizorul de energie electrica si gaze naturale din cadrul Grupului si-a dezvoltat portofoliul de produse si oferte, acordandu-le clientilor sai acces la peste 10 canale de comunicare. In 2018, energia produsa de parcul eolian CEZ a fost de 1124 GWh, iar productia totala de energie hidro a fost de 69 GWh. Totodata, Grupul a alocat peste 4506 mii LEI pentru sustinerea proiectelor de responsabilitate sociala din domeniul educatiei, sanatatii, dezvoltarii locale si mediului.

Rezultatele celor doua rapoarte de sustenabilitate pot fi urmarite pe site-urile companiilor (www.cez.ro/ www.distributieoltenia.ro), sectiunea Rapoarte non-financiare/ Raportul de sustenabilitate 2017-2018).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *