Tânărul liberal Andrei Cazacu preia conducerea Administrației Fondului pentru Mediu. Este președintele cu numărul 4. Singurul record al instituției în 2020 în multitudinea de eșecuri și gafe în gestionarea programelor!

Publicat pe Categorii Mediu, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Tânărul liberal Andrei Cazacu preia conducerea Administrației Fondului pentru Mediu. Este președintele cu numărul 4. Singurul record al instituției în 2020 în multitudinea de eșecuri și gafe în gestionarea programelor!

Administrația Fondului pentru Mediu are un nou președinte, în persoana lui Ştefan-Andrei Cazacu. Acesta a fost numit la propunerea ministrului Mircea Fechet, având și rang de secretar de stat, printr-o decizie a premierului interimar, Nicolae Ciucă, publicată deja în Monitorul Oficial. Anterior, Cazacu a deţinut funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, fiind numit în luna noiembrie 2020 de Ludovic Orban.

Este Președintele cu numărul 4 pe care îl are AFM într-un singur an. Poate singurul record al instituției în 2020 în multitudinea de eșecuri și gafe în gestionarea programelor.

Greenpeace România a făcut un bilanț trist: AFM a produs în 2020 un număr aproape egal de președinți și #prosumatori. Statul român nu ajută nici anul acesta cetățenii să își producă singuri energia din surse curate.  Cât va mai dura acest boicot al energiei regenerabile?, este întrebarea adresată autorităților.

Totodată, printr-o altă decizie a prim-ministrului interimar, Dan-Cătălin Vatamanu a fost revocat din funcţia de preşedinte AFM.

“Având în vedere anunţul recent al Administraţiei Fondului pentru Mediu privind amânarea demarării Programului Rabla pentru Electrocasnice, ministrul Mircea Fechet a transmis premierului României propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM, Dan – Cătălin Vatamanu”, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.”Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă”, a afirmat ministrul Fechet.  

Iată ce declara, recent, în presa din Iași, noul Președinte AFM, Ştefan-Andrei Cazacu: “Sunt consultant politic și mă consider un om norocos în primul rând pentru că fac ceea ce îmi place, profesez în domeniul meu și mai presus de orice, după 13 ani, am rămas același om idealist, același om ambițios, energic și dornic să schimbe lucrurile în bine, din interior și să demonstreze că nu toți suntem la fel și că activismul civic și politic contribuie la dezvoltarea cetății. De 7 ani activez în Camera Deputaților, în calitate de consilier, iar în ultimul an am avut privilegiul să fiu consilierul Ministrului Mediului, Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, și astfel să contribui semnificativ la implementarea politicilor de mediu naționale. Le mulțumesc colegilor din PNL Iași, membri ai Biroului Politic Județean, primari și președinți de organizații locale pentru susținere și pentru că în ultimii 13 ani am învățat reciproc unii de la alții și împreună am construit una din cele mai puternice filiale liberale din România”. Cazacu a fost pe lista PNL Iași la Senat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *