TASS: Grecia vrea să participe la gazoductul Turkish Stream. Proiectul poate crea 20.000 de locuri de muncă pentru greci

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic TASS: Grecia vrea să participe la gazoductul Turkish Stream. Proiectul poate crea 20.000 de locuri de muncă pentru greci

Guvernul de la Atena susţine participarea Greciei la gazoductul Turkish Stream, care va face legătura între Rusia şi Turcia prin Marea Neagră, anunţă Panos Skourletis, noul ministru grec al Energiei, informează site-ul agenţiei TASS.

„Grecia susţine planul de construire a unei conducte de gaz natural care să fie o prelungire a gazoductului Turkish Stream”, a declarat Panos Skourletis la ceremonia de preluare a portofoliului de ministru elen al Energiei, relatează Mediafax în ediția online.

Compania greacă Energy Investments Public Enterprise (EIPE S.A.) şi grupul rus VEB Capital vor fi parteneri în proiectul care va costa circa două miliarde de dolari. Lucrările de construcţie vor fi suportate în totalitate de Rusia, putând crea 20.000 de locuri de muncă în Grecia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *