Taxa de 2% aplicată companiilor din energie, eliminată. Fondul de Dezvoltare și Investiții, desființat

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Taxa de 2% aplicată companiilor din energie, eliminată. Fondul de Dezvoltare și Investiții, desființat

Guvernul a adoptat modificarea OUG 114. Printre alte măsuri, a fost anulată taxa de 2% aplicată companiilor din energie și desființat  Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat ieri că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare.Taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile din sectorul energetic a fost eliminată, măsură absolut urgentă şi necesară, astfel încât piaţa de energie din România să beneficieze de un climat de încredere şi de stabilitate, a precizat Dincă. Despre Fondul de Dezvoltare și Investiții, el a spus că acesta a constituit o modalitate de „sifonare” a banilor publici.

„Vorbim despre schemele de sifonare din bani publici pe proiecte fantasmagorice prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, prevederi care au fost incluse în proiectul de lege pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea și care au fost acum adoptate prin această Ordonanță de Urgență, astfel încât acum, Fondul de Dezvoltare și Investiții se desființează la data încetării derulării contratelor aflate în desfășurare și pentru care sumele acordate se diminuează la valoarea sumelor primite până la momentul intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență, pentru lucrările efectuate”, a spus Dancă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *