Telekom Romania Communications instalează panouri fotovoltaice pentru gospodării izolate în mai multe comune din Bistrița-Năsăud. Proiecte aprobate de AFM

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Telekom Romania Communications instalează panouri fotovoltaice pentru gospodării izolate în mai multe comune din Bistrița-Năsăud. Proiecte aprobate de AFM

Telekom Romania Communications va instala sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate din comuna Feldru, județul Bistrița-Năsăud, care nu sunt racordate la rețeaua de distribuție.

Primăria comunei Feldru a contractat lucrări de instalații electrice aferente unui număr 96 de sisteme fotovoltaice de tip “off-grid” de producere a energiei electrice. În urma licitației, Telekom Romania Communications a câștigat licitația cu o ofertă de 1,99 milioane lei, potrivit  bistritabusiness.ro .

În comuna Feldru sunt o serie de gospodării izolate, aflate la mai mult de 2 km de rețeaua electrică, care nu au acces la electricitate, dar care sunt folosite permanent de proprietarii acestora. Pentru a asigura cu energie electrică aceste gospodării, comuna Feldru a depus la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect, care a fost aprobat.

Implementarea proiectului este în concordanță cu scopul programului respectiv creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuinţele situate la cel puţin de 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali, scrie bistrițabusiness.ro, citând dintr-un document al beneficiarului.

Telekom România Communications a câștigat, în luna aprilie, și licitația organizată de Primăria Tiha Bârgăului, pentru furnizarea și montarea a 30 de panouri solare, cu o ofertă de 738.000 lei. Și acest proiect este finanțat în cadrul Programului guvernamental privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice prin AFM.

Telekom Romania Communications este deținut de grupul elen OTE – 54,01% și Ministerul Cercetării – 45,99%. Potrivit deciziei acţionarilor din noiembrie 2014, obiectul de activitate al companiei a fost completat cu: “producţia, transportul, distribuţia şi comercializarea energiei electrice”.

Grupul Telekom România este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii fixe şi mobile, format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *