Teodorovici: Plafonarea prețului gazelor, o măsură necesară în lipsa concurenței

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Teodorovici: Plafonarea prețului gazelor, o măsură necesară în lipsa concurenței

Intenţia Guvernului de a plafona preţul gazelor este o măsură comunistă până la un punct, dar necesară, întrucât pe această piaţă nu există concurenţă, iar companiile cresc preţurile după bunul plac, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezent la conferinţa de lansare a Cărţii Albe a IMM-urilor, scrie Agerpres.

Un proiect de hotărâre de Guvern a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, ce prevede ca preţul de producţie internă al gazelor să fie plafonat la 55 de lei pe MWh până la 30 iunie 2021.

“Unii spun că este o practică comunistă. Da, poate la prima vedere poate părea, pentru că încerci să intri în piaţă, aşa este, până la un punct. Vorbim de concurenţă. Care concurenţă? Sunt doi operatori care cresc unul câte unul preţurile, iar celălalt se aliniază imediat. Investiţiile asumate nu s-au realizat, dar preţul creşte fără o justificare pe fond, iar dumneavoastră suferiţi şi economia are de suferit. Iar unii se reped imediat, de parca ar fi din alta ţară, că este o practică comunistă. Eu nu am avut nicio legătură cu comunismul”, a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *