Termocentrala Paroşeni, conformă cu legislaţia de mediu a UE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Termocentrala Paroşeni, conformă cu legislaţia de mediu a UE

Termocentrala Paroşeni este prima instalaţie a Complexului Energetic Hunedoara conformă cu legislaţia europeană de mediu, ca urmare a unei investiţii de 65,3 milioane de euro, anunță Ministerul Energiei.

Sursă foto: Ministerul Energiei, pagina de facebook

Termocentrala a fost dotată cu o instalaţie de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. “Această investiţie are dublă importanţă. Pe de o parte, termocentrala Paroşeni va fi aprovizionată cu cărbune din Valea Jiului, iar pe de altă parte, orice pas făcut în direcţia respectării cerinţelor de mediu de către termocentralele pe cărbune din România ne asigură în viitor un mix energetic la fel de diversificat”, susțin reprezentanţii Ministerului Energiei.

Complexul Energetic Hunedoara activează în domeniul producţiei, furnizării şi comercializării energiei electrice pe bază de huilă. Societatea are 7 sucursale: Electrocentrale Deva, Electrocentrale Paroşeni, Exploatarea Minieră Lonea, Exploatarea Minieră Livezeni, Exploatarea Minieră Vulcan, Exploatarea Minieră Lupeni şi Prestserv Petroşani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *