Thermal Energy Forum, la a doua ediție

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Thermal Energy Forum, la a doua ediție

Perioada de implementare a programului pentru încălzire termică în România a fost prelungită până în 2020. Până în 2015, doar 95 de milioane de Euro din suma totală alocată inițial de 480 de milioane de Euro au fost utilizate pentru a finanța programul. Suma rămasă este destinată finanțării programului între 2015 și 2020. Programul continuă să sprijine modernizarea centralelor termice și îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu energie termică prin punerea în aplicare a politicilor de eficiență energetică. O atenție mai mare a fost în cele din urmă acordată dezvoltării și punerii în aplicare a centralelor electrice de cogenerare.

panelists

The Diplomat-București organizează a doua ediție a Forumului național dedicat energiei termice, organizat sub denumirea generică de “Thermal Energy Forum 2016”, pe  18 februarie, la Hotel InterContinental București.

Prima secțiune a Forumului dedicat energiei termice pentru 2016 aduce în discuție actualizările privind programul energetic național, cadrul de reglementare pentru producția, transportul, distribuția și furnizarea de energie termică, încălzire autonomă versus sistemele centralizate de încălzire (SACET), centralizate, modele de sisteme de putere și de promovare a tehnologiile de înaltă eficiență pentru încălzire termică.

A doua secțiune va fi dedicată cogenerării și termoficării, alături de discuții privind schema de sprijin pentru cogenerare de înaltă eficiență, cu prioritate în utilizarea biomasei drept combustibil, promovarea cogenerării industriale, restructurarea a soluțiilor existente sistemelor termice prin concesiune, modalități de finanțare a noilor proiecte și impactul liberalizării pieței de gaze naturale și de energie electrică, aprobate  împreună cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Comisia Europeană.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *