Thermal Energy Forum, la a doua ediție

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Thermal Energy Forum, la a doua ediție

The Diplomat-București organizează a doua ediție a Forumului național dedicat energiei termice, organizat sub denumirea generică de „Thermal Energy Forum 2016”, pe  18 februarie, la Hotel InterContinental București.

Evenimentul este organizat sub patronajul ANRE – Autoritatea Națională de Reglementare în Energie, ANRSC- Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, cu partenerii strategici ARPEE – Asociația Română pentru Promovarea Eficienței Energetice, COGEN Romania și companiile partenere: Adrem Invest, EY, Veolia, BCR, Bepco și cu sprijinul AMR – Asociația Municipiilor din România, CRE- Centrul Roman al Energiei, ESCO-Asociatia ESCOROM a Societăților de Servicii Energetice din România, Liga Habitat-Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat și World Energy Council.

thermal2016_300x250

Perioada de implementare a programului pentru încălzire termică în România estimat pentru 2006-2015, constând în diverse investiții în generarea, transportul și distribuția de energie termică, a fost prelungit până în 2020. Până în 2015, doar 95 de milioane de Euro din suma totală alocată inițial de 480 de milioane de Euro au fost utilizate pentru a finanța programul. Suma rămasă este destinată finanțării programului între 2015 și 2020. Programul continuă să sprijine modernizarea centralelor termice și îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu energie termică prin punerea în aplicare a politicilor de eficiență energetică. O atenție mai mare a fost în cele din urmă acordată dezvoltării și punerii în aplicare a centralelor electrice de cogenerare.

Prima secțiune a Forumului dedicat energiei termice pentru 2016 aduce în discuție actualizările privind programul energetic național, cadrul de reglementare pentru producția, transportul, distribuția și furnizarea de energie termică, încălzire autonomă versus sistemele centralizate de încălzire (SACET), centralizate, modele de sisteme de putere și de promovare a tehnologiile de înaltă eficiență pentru încălzire termică.

A doua secțiune va fi dedicată cogenerării și termoficării, alături de discuții privind schema de sprijin pentru cogenerare de înaltă eficiență, cu prioritate în utilizarea biomasei drept combustibil, promovarea cogenerării industriale, restructurarea a soluțiilor existente sistemelor termice prin concesiune, modalități de finanțare a noilor proiecte și impactul liberalizării pieței de gaze naturale și de energie electrică, aprobate  împreună cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Comisia Europeană.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *