Top Fortune “Schimbă lumea”: Enel, pe locul 5

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Esential
Prima Pagina Actual Esential Top Fortune “Schimbă lumea”: Enel, pe locul 5

• Meritul companiei italiene: “schimbarea baricadelor atunci când vine vorba de energia curată”
enel-gp-turbines
Grupul Enel a fost listat în top 5 în lista “Schimbă lumea” a revistei Fortune, un nou clasament care pune în prim-plan companiile care includ adresarea provocărilor sociale în strategia lor de afaceri. Grupul a fost clasat pe locul al cincilea din 50 de companii selectate de revistă și a fost apreciat de Fortune pentru „schimbarea baricadelor atunci când vine vorba de energia curată”, se menționează într-un comunicat transmis de Enel România.

Revista a evidențiat Enel pentru conducerea unei revoluții în energia regenerabilă, ce se așteaptă de obicei „din partea unor entități mici și nu giganți consacrați”, și a subliniat faptul că, în 2014, Grupul a generat 38% din producția sa din surse regenerabile (cifra va crește la 48% în următorii patru ani). Fortune a subliniat și angajamentul CEO-ului Enel Francesco Starace de a face Grupul neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050.

„Suntem încântați că Fortune a recunoscut rolul esențial al industriei energetice în realizarea progresului în lume și rolul de lider al Enel în cadrul acestuia. Electricitatea este fundamentală pentru producția industrială și agricolă și pentru crearea locurilor de muncă, îmbunătățește educație și sănătate și deschide noi oportunități de creștere”, a declarat CEO-ul Francesco Starace.

Lista “Schimbă lumea” a fost creată de către Fortune pentru a sublinia convingerea conform căreia capitalismul ar trebui să fie lăudat pentru puterea sa de a face bine. Pentru a face acest lucru, Fortune și firma de consultanță non-profit cu impact social FSG au rugat „o mică armată” de experți din companii, mediul academic și non-profit din întreaga lume să le recomande companii care fac bine, ca parte a strategiei lor referitoare la profit.

Fortune și o echipă comună de la FSG și Shared Value Initiative au verificat apoi mai mult de 200 de nominalizați în funcție de patru criterii: gradul de inovare în afaceri, impactul măsurabil cu privire la o provocare socială importantă, contribuția activităților de valoare comună asupra profitabilității companiei și avantajului competitiv și semnificația efortului de valoare comună asupra afacerii în ansamblu. Jurnaliști Fortune au verificat apoi fiecare dintre nominalizați, înainte de a fost selectați și clasați pe lista finală top 50 de către editorii revistei, pe baza propriilor raportări și analize furnizate.

Grupul Enel este, de asemenea, clasat pe locul 69 în Global 500 index a revistei Fortune și este a doua mare companie de utilități din listă. Grupul a fost inclus în listă de 21 de ani, iar locurile fruntașe se datorează atât mixului de generare bine echilibrat, cât și politicii de a face producția cu zero emisii de carbon o prioritate.

Pentru a vedea lista completă Fortune


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *