Trăiască provizoratul la Transelectrica! Directoratul, păstrat încă două luni. Virgil Dumitru Orlandea, consilier local și expert în energie, nou intrat în Consiliul de Supravehere

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Trăiască provizoratul la Transelectrica! Directoratul, păstrat încă două luni. Virgil Dumitru Orlandea, consilier local și expert în energie, nou intrat în Consiliul de Supravehere

Transelectrica rămâne în provizorat. Consiliul de Supraveghere provizoriu a aprobat prelungirea mandatelor membrilor Directoratului cu 2 luni, începând cu 25.10.2021 până  pe 24.12.2021.

Potrivit unei informări a companiei, Directoratul urmează să convoace Adunarea Generală a Acționarilor pentru numirea de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere. Așadar, Transelectrica – operatorul de transport și sistem – nu scapă de provizorat nici în 2022!

Compania va fi condusă, în continuare, de Bogdan Toncescu, în calitate de Președinte al Directoratului (denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer), Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Cătălin Constantin Nadolu și Marius-Viorel Stanciu – membri.

Un nou membru provizoriu a intrat în Consilul de Supraveghere al Transelectrica, fiind numit de către CS, în ședința din data de 21 octombrie 2021. Este vorba despre Virgil Dumitru Orlandea. Durata mandatului său este până la data de 21.12.2021.

Cine este Virgil Dumitru Orlandea și ce îl recomandă să supravegheze activitatea Transelectrica chiar și pentru două luni, cu șanse mari ca mandatul lui să fie prelungit? Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, a devenit în timp expert în energie. Conform Declarației de avere, datată 15.06.2021, are funcția de Consilier local la Consiliul local al orașului Săliște, jud. Sibiu și în calitate de Expert la CNTEE Transelectrica Sibiu a obținut un venit net, în anul 2020, de 96.163 lei.

A mai făcut parte din Consiliul de Administrație al Transelectrica când Ion Ariton era ministrul Economiei. De altfel, Ariton l-a numit pe consilierul său personal administrator atât Hidroelectrica (în noiembrie 2010), cât și la Transelectrica (în februarie 2011). Iar în noiembrie 2011 a devenit administrator şi la Oil Terminal Constanţa.  După Ariton, și ministrul Lucian Bode a preferat să lucreze cu Orlandea.

Potrivit CV-ului, Orlandea are un master la Academia de Poliție din București și un master Integrarea Turismului și Serviciilor, la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Științe Economice . A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

În prezent, este președintele Organizației Săliște a Partidului Mișcarea Populară.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.