Transelectrica a modernizat Stația Electrică de Transformare Roman Nord. O investiție de 17 milioane de lei, ce contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica a modernizat Stația Electrică de Transformare Roman Nord. O investiție de 17 milioane de lei, ce contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei

CNTEE Transelectrica a recepționat lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare Roman Nord, o investiție de 17 milioane de lei, realizată din fonduri proprii. Obiectivul investițional contribuie la consolidarea infrastructurii energetice din zona Moldovei.

Lucrările au fost executate de Romelectro, cu subcontractant Electroconstrucția ELCO Iași.

Finalizarea Stației Roman Nord completează proiectul major de retehnologizare a Axului 400 kV Moldova, alături de stațiile Bacău Sud, Gutinaș și Suceava, retehnologizate în etape anterioare. Prin procesul de modernizare a Stației Roman Nord, demarat în anul 2018, au fost implementate standarde tehnologice avansate care facilitează operarea automatizată de la distanță în condiții de siguranță, se precizează într-un comunicat al Transelectrica.

Obiectivul investiției a constat în înlocuirea echipamentelor uzate fizic și moral cu unele performante și execuția lucrărilor de integrare a stației în Centrul de Teleconducere și Supraveghere a Instalațiilor. Astfel, Stația Roman Nord este reprezentativă pentru proiectele derulate de Transelectrica prin soluțiile de echipamente primare și secundare adoptate, toate de ultimă generație, la cel mai înalt nivel de calitate și fiabilitate.

În cadrul planului de dezvoltare a infrastructurii energetice de transport care vizează zona Moldovei, CNTEE Transelectrica SA a finalizat în 2021 lucrările de modernizare a Stației Bacău Sud și are în derulare investiții importante și pentru retehnologizarea stațiilor Munteni, Dumbrava și Focșani Vest.

Stația Electrică de Transformare Roman Nord a fost pusă în funcțiune în anul 1989 și nu a mai beneficiat până acum de niciun proces de modernizare/retehnologizare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *