Transelectrica achiziționează energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic pentru 12 până la 36 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica achiziționează energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic pentru 12 până la 36 luni

Transelectrica intenţionează să achiziţioneze energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic (CPT) prin încheierea de contracte bilaterale direct negociate între părţi, conform Art.36 din Legea energiei electrice şi gazelor naturale nr.123/2012, potrivit unui anunț al companiei adresat tuturor participanților la piață interesați – furnizori/traderi de energie electrică.

Contractul privind furnizarea de energie electrică pentru acoperirea consumului propriu tehnologic CPT al Transelectrica se va încheia pentru o perioadă cuprinsă între 12 şi 36 luni, cu începere de la 01.01.2022.

Consumul propriu tehnologic (CPT) este diferența dintre cantitatea de energie electrică intrată în reţeaua de transport și cantitatea de energie electrică ieșită din aceeaşi reţea, care include CPT tehnic (consum de energie electrică produs în timpul procesului fizic de transport de energie electrică prin rețea) și pierderile comerciale (cauzate de diferenţe în citirea şi măsurarea datelor, erori umane etc.)

Potrivit anunțului, oferta va conţine o propunere fermă de livrare, situată în acest interval. Contractul depus de furnizorul/traderul declarat câştigător poate fi supus negocierii părţilor. Prețul de contract se va determina în baza Pc și a taxelor și tarifelor reglementate de către Autoritatea Competentă şi va fi renegociabil anual. Pc este preţul unitar ofertat exprimat în lei/MWh, fără TVA, care include tariful aferent serviciului de transport pentru introducerea energiei în reţea Tg.

Ofertele vor fi transmise Transelectrica până la data de 09.11.2021.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *