Transelectrica acordă tichete de vacanță pentru 2180 angajați și plătește dividende din 28 iunie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Transelectrica acordă tichete de vacanță pentru 2180 angajați și plătește dividende din 28 iunie

Transelectrica se pregătește să acorde tichete de vacanță pentru angajați.  Compania va acorda sume reprezentând contravaloarea a două tichete de vacanță/salariat/an la valoarea unui salariu minim pe economie, pentru un număr de 2180 de salariați. Conform legii, tichetele de vacanţă înlocuiesc primele de vacanţă, atât în companiile private, cât şi în instituţiile publice.

transelectricaTranselectrica anunță că achiziționează tichete de vacanță pentru salariații săi prin procedură de achiziție directă. Data limită pentru depunerea ofertelor este 17.06.2016.

Compania poate acorda salariaților săi tichete de vacanță în baza art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă și a Contractului Colectiv de Muncă, acestea fiind bugetate în BVC aprobat pentru anul 2016 și cele estimate pentru anii 2017 si 2018, se precizează într-un document al Transelectrica.

Cu tichetele de vacanță, salariaţii pot achiziţiona pachete turistice complete din unităţile turistice afiliate de pe teritoriul României: agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear şi agrement. Numărul estimat de tichete de vacanță la nivelul Companiei este 161.302buc., acestea fiind în valoare de 10, 20, 30, 40, respectiv 50 lei/buc.

Valoarea dividendului brut – 2,65 lei/acţiune.

Totodată, Transelectrica anunță plata dividendelor aferente exercițiului financiar 2015 începând cu 28 iunie 2016 către acționarii înregistrați la data de 7 iunie 2016 în Registrul Acționarilor, având ca dată ex-date 06 iunie 2016, potrivit unui comunicări transmise BVB. Valoarea dividendului brut este de 2,65 lei/acţiune.

Impozitul va fi reținut, declarat și plătit la bugetul statului de către Transelectrica, iar acționarii vor încasa dividendele la valoarea netă, comunică compania. Plata dividendelor se va efectua prin intermediul Depozitarului Central (DC), astfel:

  •  pentru acționarii ale căror interese sunt reprezentate de Participanții (Bănci Custode sau Brokeri) la Sistemul de compensare-decontare și registru al Depozitarului Central – direct în conturi deschise la Participanţi;
  • pentru acționarii care acționează în nume propriu – prin BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE, agent de plată desemnat de TEL, care are încheiat un contract cu TEL şi cu DC.

Dividendele istorice (drepturi ale acționarilor cuvenite și neridicate aferente anilor 2012-2014) se vor plăti prin intermediul BRD-GROUPE SOCIETE GENERALE, în numerar sau prin transfer bancar. În raportul comapniei se menționează că dividendele aferente anului 2012 vor fi plătibile până la data de 26 iunie 2016, data la care obligaţia de plată se va prescrie datorită împlinirii termenului de prescripţie de 3 ani. Procedura de plată a dividendelor precum și formularele (Cereri de plată) se găsesc pe site-ul www.transelectrica.ro în secţiunea Relaţii Investitori / Acţiuni / Dividende.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.