Transelectrica anunță punerea în funcțiune a celui de-al doilea transformator în Stația de la Sibiu Sud

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica anunță punerea în funcțiune a celui de-al doilea transformator în Stația de la Sibiu Sud

Transelectrica anunță punerea în funcțiune a celui de-al doilea transformator 250 MVA, 400/110 kV în Stația Electrică de Transformare 400/220/110/20 kV Sibiu Sud. Este vorba despre o investiție de aproximativ 15 milioane de lei, realizată din fonduri proprii și finalizată la 27 august 2021, când au fost trecute cu succes toate probele de funcționare.

Capacitatea de transfer la interfața dintre rețeaua electrică de transport și cea de distribuție, precum și capacitatea de racordare a unor noi centrale electrice din zona Sibiu înregistrează de la sfârșitul săptămânii trecute o creștere cumulată de până la 200 MW, precizează Transelectrica.

Operaționalizarea acestui echipament contribuie la:

•  creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică a zonei Sibiu și a calității energiei electrice livrate;

• creșterea capacitații de transfer la interfața dintre rețeaua electrică de transport și cea de distribuție, care creează premisele dezvoltării economice a zonei Sibiu;

• creșterea capacitații de racordare de centrale electrice în zona Sibiu, cu precădere a celor regenerabile, cu impact major asupra reducerii poluării și de creștere a calității vieții în zonă.

Investiția a fost realizată cu sprijinul contractorilor SMART S.A., ABB POWER GRID S.R.L., RETRASIB S.A. Sibiu, GE Energy și FARBEN S.R.L.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *