Transelectrica scapă de provizorat. Are Directorat pentru următorii 4 ani. Cătălin Nițu rămâne CEO

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Transelectrica scapă de provizorat. Are Directorat pentru următorii 4 ani. Cătălin Nițu rămâne CEO

Transelectrica scapă de provizorat. Va fi condusă de un Directorat cu mandat de 4 ani. În urma unei proceduri de selecție a candidaților conform OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, Consiliul de Supraveghere a numit în calitate de membri ai Directoratului, pentru un mandat de 4 ani începând cu data de 17 noiembrie 2020, respectiv până la data de 16 noiembrie 2024, pe: Cătălin Nițu, Andreea-Mihaela Miu, Corneliu-Bogdan Marcu și Marius-Viorel Stanciu.

Președinte al Directoratului, (denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societății) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” a fost numit Cătălin Nițu. Cu o vastă experiență, de peste 25 de ani, în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, Cătălin Nițu a ocupat funcția de manager Departament în cadrul Direcției Tehnologia Informației și Comunicațiilor a CNTEE Transelectrica. A mai lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației. Este licențiat al Facultății de Electronică și Comunicații din Universității Politehnice București. În anul 2009, a absolvit cursurile Programului de Masterat Securitatea tehnologiei informației din cadrul Facultății de Sisteme Electronice și Informatice Militare – Academia de Tehnică Militară. De asemenea, a urmat mai multe cursuri postuniversitare de specializare și perfecționare în management și în domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației.

Andreea Mihaela Miu are o experiență de peste 19 ani în domeniul juridic, este avocat titular în cadrul Cabinetului de Avocat Miu Andreea Mihaela, începând cu anul 2008. Deține funcția de reprezentant al departamentului juridic al diviziei multinaționale ANTALIS – România. Totodată, în perioada 2007-2012, Miu a acordat asistență și reprezentare juridică pentru Hidroelectrica și Transelectrica.

Marius Viorel Stanciu deține competențe economice și juridice, având o bogată experiență managerială. În perioada 2017-2019, a ocupat poziția de director general adjunct în cadrul S FISE ELECTRICA SERV. Începând cu anul 1991, şi-a desfășurat activitatea profesională în domeniul bancar, la Banca Agricolă – Sucursala Giurgiu, Raiffeisen Bank – Sucursala Giurgiu și Piraeus Bank – Sucursala Giurgiu. În perioada 2008-2016 a ocupat poziția de director al Sucursalei Giurgiu a Piraeus Bank România. În sectorul public, Stanciu a activat în poziția de consilier în cadrul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, în cursul anului 2017.

Inginer de profesie și cu o experiență de peste 15 ani în sectorul energetic, Corneliu Bogdan Marcu a ocupat diferite poziții în cadrul Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, având în coordonare activități de mentenanță și dezvoltare. Este absolvent al Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnice București (UPB), specializarea Ingineria Mediului în Energetică. În anul 2005, a absolvit studiile programului de Masterat Impactul producerii energiei electrice asupra mediului și societății, din cadrul UPB. De asemenea, deține din anul 2014 titlul de Doctor Inginer, acordat de Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universității de Construcții București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *