Transelectrica continuă parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timișoara. Unul dintre cei mai importanți angajatori din sectorul energetic se implică în pregătirea și sprijinirea studenților energeticieni

Publicat pe Categorii Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Transelectrica continuă parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timișoara. Unul dintre cei mai importanți angajatori din sectorul energetic se implică în pregătirea și sprijinirea studenților energeticieni

Trei laboratoare specializate ale Facultății de Inginerie Electrică și Energetică din cadrul Universității Politehnica Timișoara, modernizate în ultimii ani și cu sprijinul Transelectrica, au fost inaugurat la finele săptămânii trecute.

Astfel, pentru susținerea și dezvoltarea învățământului energetic timișorean Transelectrica a oferit UPT sponsorizări în valoare totală de 294.000 de lei, pentru dotarea laboratoarelor de Înaltă Tensiune, de Încercări Profilactice, de Materiale Electrotehnice.

Gabriel Andronache, președintele Directoratului CNTEE Transelectrica, afirmă: „Avem convingerea că pentru a dezvolta zona de cercetare-inovare din sectorul energetic în același ritm cu evoluția noilor tehnologii din domeniu este necesară o abordare integrată realizată în parteneriat cu mediul universitar. Importanța deosebită a parteneriatului cu Universitatea Politehnica Timișoara asigură Companiei un permanent contact local cu viitorii ingineri care vor fi responsabili de buna funcționare a rețelei electrice de transport, în mod special din zona de vest, aflată în continua dezvoltare. Complexitatea și exigențele domeniului necesită implicare atentă și resurse umane specializate pe piața muncii în sectorul energetic, de aceea, tratăm cu deosebită atenție colaborările și parteneriate pe care le avem cu mediul academic. Suntem bucuroși să ne continuăm colaborarea cu UPT, căutând noi oportunități de a o extinde, și să ne implicăm astfel activ în pregătirea și sprijinirea studenților energeticieni”.

Conf. dr. ing. Florin Drăgan, Rectorul Universității Politehnica Timișoara, a precziat: „Ducem mai departe un parteneriat de succes și sunt convins că anii următori ne vor ajuta să dezvoltăm ingineri așa cum își dorește industria, pentru ce este nevoie. Lipsa de ingineri este foarte mare, așa încât nu avem cum decât să colaborăm în acest sens”.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica oferă anual burse de studii celor mai buni studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Energetică din cadrul UPT, susține programe de practică și vizite de studiu în stațiile electrice de transformare.

Astfel, în ultimii șapte ani, CNTEE Transelectrica SA a acordat burse în valoare de peste 100 de mii de lei studenților Facultății de Inginerie Electrică și Energetică din cadrul Universității Politehnice din Timișoara.

Transelectrica continuă parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timișoara în domeniul energetic. Compania susține mediul academic universitar cu profil energetic, la nivel național, prin inițiative care al căror scop este de a facilita procesul de învățare al studenților și de a asigura condiții optime în vederea construirii unei cariere în domeniu pentru viitorii energeticieni, Transelectrica fiind unul dintre cei mai importanți angajatori din sectorul energetic. În acest cadru se înscrie și colaborarea de tradiție cu Universitatea Politehnica din Timișoara, consolidată cu succes de-a lungul anilor.

Vineri, 31 martie 2023, conducerea Transelectrica a participat alături de reprezentanții Universității Politehnice Timișoara, parteneri și colaboratori din industrie și din mediul organizațiilor profesionale (CNR-CIGRE, ALSTR), la un eveniment dedicat identificării noilor oportunități de colaborare între industrie și mediul academic, în vederea susținerii unui nivel avansat de excelență profesională.  


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *