Transelectrica are de recuperat creanţe de 51 de milioane de lei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica are de recuperat creanţe de 51 de milioane de lei

Transelectrica are de recuperat creanţe în valoare totală de 51,02 milioane de lei pentru serviciul de transport şi sistem, potrivit datelor prezentate de companie.

Cele mai mari datorii aparţin Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) – 5,9 milioane de lei, companiei Total Electric Oltenia – 3,1 milioane de lei şi traderului Romenergy Industry – 3 milioane de lei. Cea mai mare sumă, respectiv 20,5 milioane de lei, reprezintă creanţe deţinute la companii aflate în faliment, scrie Agerpres.

transelectrica

Totodată, Transelectrica are de recuperat 19,6 milioane de lei de la clienţi aflaţi în insolvenţă. Cele mai mari datorii le are furnizorul Petprod – 5,6 milioane de lei, Also Energ – 5 milioane de lei şi CET Govora – 1,8 milioane de lei.

Transelectrica intenționează să recupereze pe cale juridică datorii de 9,4 milioane de lei în total, cele mai mari fiind ale Energy Holding – 1,05 milioane de lei, dar şi facturi de penalităţi de 3,9 milioane de lei de la ArcelorMittal Galaţi şi de 2,1 milioane de lei de la Also Energ, potrivit Agerpres.

Pe cale comercială, transportatorul are de recuperat creanţe de 1,4 milioane de lei de la Transenergo Com – 1,3 milioane de lei, Eco2Energy Choice – 62.789 de lei şi Hidroelectrica – 1.284 de lei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *