Transelectrica obține, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica obține, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a obținut, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 (Corporate Family Rating) cu perspectivă pozitivă, din partea agenției Moody’s Investors Service.

Astfel, Agenția de rating Moody’s menține pentru anul acesta ratingul CNTEE Transelectrica SA, cu o îmbunătățire a ratingului la nivel individual de la Ba2 la Ba1.

Ratingul rating Ba1 cu perspectivă pozitivă reflectă un profil de risc de afaceri scăzut al CNTEE Transelectrica SA, având în vedere importanța strategică a companiei de monopol natural, în contextul unei îmbunătățiri continue a cadrului de reglementare. În plus, ratingul Companiei, la nivel individual (Baseline Credit Assessments) a cunoscut o îmbunătățire, urcând de la Ba2 la Ba1. Ratingul individual reprezintă capacitatea intrinsecă a unei companii de a face față obligațiilor financiare fără suportul guvernamental.

„Reconfirmarea ratingului cu perspectivă pozitivă este o validare a credibilității companiei în relația cu investitorii. Ne dorim să menținem și să consolidăm această credibilitate prin seriozitate și profesionalism și prin consecvență în implementarea planurilor investiționale”, a declarat Cătălin Nițu, Director General Executiv, Președinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

Obținerea ratingului Ba1 cu perspectivă pozitivă consolidează o poziție favorabilă cu privire la capacitatea Companiei de a-și onora obligațiile financiare prezente și viitoare, arătând că Transelectrica are un profil financiar solid, cu un nivel redus de îndatorare și valori financiare puternice, stabile și predictibile, în contextul unui parcurs caracterizat prin aplicarea continuă și consecventă a principiilor-cheie ale cadrului de reglementare. De asemenea, se așteaptă menținerea profilului financiar puternic al Companiei prin implementarea planurilor de investiții.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.