Transelectrica poate finaliza construcția LEA 400 kV Porțile de Fier-Anina-Reșița, un proiect esențial pentru închiderea inelului de 400 kV al României. Hotărâre de Guvern pentru scoaterea terenurilor necesare din fondul forestier

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Transelectrica poate finaliza construcția LEA 400 kV Porțile de Fier-Anina-Reșița, un proiect esențial pentru închiderea inelului de 400 kV al României. Hotărâre de Guvern pentru scoaterea terenurilor necesare din fondul forestier

Transelectrica poate finaliza construcția Liniei Electrice Aeriene (LEA) 400 kV Porțile de Fier-Anina-Reșița, componentă a trecerii la 400 kV a axului Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad, un proiect esențial pentru închiderea inelului de 400 kV al României. Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind scoaterea din fondul forestier a terenurilor necesare construcției acestei linii electrice, foarte importantă pentru menținerea securității energetice la nivel național și creșterea capacității de interconexiune cu țările vecine.

 “Întreaga echipă a Directoratului felicită specialiștii Companiei care au contribuit prin profesionalism și implicare la promovarea acestei hotărâri de Guvern. Am reușit în ultimele luni să convingem factorii de decizie despre importanța strategică pentru România a acestei investiții. Lucrările de construcție a tronsonului Anina-Reșița sunt executate în proporție de 90%, iar odată cu promovarea acestei hotărâri pot începe lucrările de construcții și în fondul forestier. Astfel, Axul Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Săcălaz – Arad va fi cu un pas mai aproape de finalizare, lucru ce ajută România să devină un pol de stabilitate şi securitate în regiune”, a declarat Marius Dănuț Carașol, președintele Directoratului Transelectrica.

Realizarea “LEA 400 kV Porțile de Fier-(Anina)-Reșița”, componentă a trecerii la 400 kV a axului Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad îmbunătățește siguranța în funcționare și crește calitatea serviciului de transport al energiei electrice în sistemul electroenergetic al României. Trecerea axului Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad la tensiunea de 400 kV, o investiție în valoare de 123 de milioane de lei, va conduce la întărirea rețelei de interconexiune cu ENTSO-E în zona de sud-vest și vest a țării.

Realizarea proiectului “LEA 400 kV Porțile de Fier-(Anina)-Reșița”, componentă a trecerii la 400 kV a axului Porțile de Fier-Reșița-Timișoara-Săcălaz-Arad este inclus pe lista Proiectelor de Interes Comun European, făcând parte din clusterul “Mid Continental East Corridor”, datorită contribuției proiectului la implementarea priorităților strategice ale Uniunii Europene privind infrastructura energetică transeuropeană.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *