Transelectrica: Profit net estimat de 3 ori mai mare în 2018

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica: Profit net estimat de 3 ori mai mare în 2018

Un profit de 3 ori mai mare în 2018 la Transelectrica faţă de rezultatul preliminar afişat pentru 2017, este obiectivul  conducerii companiei. Acționarii au aprobat în ședința de astăzi bugetul de venituri și cheltuieli,  profitul net estimat fiind de 72,7 milioane de lei.

Conform BVC, veniturile totale sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, în scădere cu 9% și cheltuielile totale – 2,7 milioane de lei, mai mici cu 6,5% față de anul trecut. Sursele de finanţare a investiţiilor sunt de 907,3 milioane de lei, cu circa 10% mai mari decât cele bugetate pentru anul trecut.

Transelectrica şi-a planificat un program de investiţii de 1,7 miliarde lei până în 2020, cea mai mare parte din surse proprii, potrivit documentelor aprobate de acţionari. În 2017, compania are un buget pentru investiţii de 420,7 milioane lei.  Investiţiile vor fi direcţionate în modernizarea şi retehnologizarea unor staţii electrice,  creşterea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine, precum şi în integrarea producţiei de centrale noi şi eliminarea congestiilor.

Transelectrica a realizat un profit net de 26 milioane lei anul trecut, în scădere cu peste 90% comparativ cu cel din 2016, pe fondul scăderii tarifelor de transport la energia electrică şi a tarifelor din serviciul de sistem tehnologic, potrivit rezultatelor financiare preliminare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *