Transelectrica reînnoiește garanția bancară în favoarea ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica reînnoiește garanția bancară în favoarea ANRE

Transelectrica anunță achiziția unui “Contract de credit pentru acordarea unui plafon pentru emitere scrisori de garanție bancară în sumă de 25.000 lei, fără TVA, pe o periodă de un an în favoarea ANRE”, prin procedură de achiziție directă,

transelectricaConform unui Ordin ANRE din 2014, titularul licenței pentru prestarea serviciului de transport al energiei electrice, pentru prestarea serviciului de sistem și pentru administrarea pieței de echilibrarea este obligat să constituie și să mențină, pe toata durata de valabilitate a licenței,  garanții financiare care să asigure prestarea cu continuitate a activităților menționate, cu luarea în considerare a riscurilor majore ce pot afecta aceste activități.

De notat că, potrivit ordinului Autorității, valoarea garanțiilor financiare nu poate fi mai mica decât 1% din cifra de afaceri asociată activităților autorizate prin licență. Astfel, CA realizată în 2015 a fost de 2,9 miliarde lei.  Având în vedere că actuala garanție financiară în favoarea ANRE expiră la finele anului în curs se impune încheierea unui contract de credit pentru acordarea unui plafon pentru emitere scrisorii de garanție bancară în sumă de 29.422.392 lei ( cu TVA) pe perioada ianuarie – decembrie 2017 în favoarea ANRE, explică reprezentanții Transelectrica necesitatea achiziției.

Operatorii economici interesati pot depune ofertele până la data de 28.11.2016. Criteriul aplicat este prețul cel mai scăzut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *