Transelectrica revizuiește procedura „Monitorizarea dezechilibrelor Părţilor Responsabile cu Echilibrarea”, după noi reglementări și decontarea la 15 minute

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica revizuiește procedura „Monitorizarea dezechilibrelor Părţilor Responsabile cu Echilibrarea”, după noi reglementări și decontarea la 15 minute

Transelectrica revizuiește procedura „Monitorizarea dezechilibrelor Părţilor Responsabile cu Echilibrarea”.

În urma introducerii intervalului de decontare de 15 minute și a modificării reglementărilor privind decontarea pe Piața de Echilibrare, CNTEE Transelectrica  supune dezbaterii publice revizia procedurii „Monitorizarea dezechilibrelor Părţilor Responsabile cu Echilibrarea”, realizată în baza prevederilor articolului 31 din Regulamentul de programare a unităților de producție și a consumatorilor dispecerizabili aprobat prin Ordinul ANRE nr. 61/2020 cu modificările şi completările ulterioare, potrivit unui anunț al societății.

Procedura are drept scop monitorizarea dezechilibrelor Părților Responsabile cu Echilibrarea şi identificarea participanților la piață care au generat aceste dezechilibre, stabilind modul de determinare a mărimii, respectiv a frecvenței notificărilor în dezechilibru și modul de determinare a situaţiilor care impun informarea ANRE în conformitate cu prevederile Ordinului ANRE nr. 61/2020.

Documentul este publicat pe website-ul www.transelectrica.ro, în secțiunea Despre noi – Documente pentru discuție – Anunț din data de 26.07.2021.

De la 1 februarie se aplică decontarea la 15 minute a tranzacțiilor cu energie, conform Ordinului ANRE nr. 230 din 16 decembrie 2020.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *