Transelectrica, sancționată de ANRE pentru numirea dnei Manuela Stan-Olteanu în CS. Compania contestă avertismentul

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica, sancționată de ANRE pentru numirea dnei Manuela Stan-Olteanu în CS. Compania contestă avertismentul

Transelectrica a fost sancționată, cu avertisment, de ANRE. Compania a informat că, în data de 19 februarie 2020, ANRE a emis Procesul verbal de constatare și sancționare nr. 14107/2020, în care se specifică că societatea CNTEE ”Transelectrica” S.A. a încălcat prevederile art. 34 alin. (2) din Legea energiei electrice și a gazelor natural nr. 123/2012, ca urmare a Hotărârii Adunării generale ordinare a acționarilor nr. 30 din data de 26 noiembrie 2019, prin care acționarii au aprobat numirea doamnei Stan-Olteanu Manuela Petronela ca membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere concomitent cu deținerea de către aceasta a calității de membru neexecutiv la un operator economic care desfășoară activități de producere de energie.

În raportul transmis BVB, conducerea Transelectrica anunță că contesta sancțiunea ANRE dată sub formă de avertisment, conform prevederilor OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată prin Legea nr. 180/2002, având în vedere faptul că Hotărârea adunării generale ordinare a acționarilor nr. 30 din data de 26 noiembrie 2019 nu a produs efecte.  În informare, se reamintește că Transelectrica a diseminat prin intermediul instituțiilor pieței de capital un raport curent, în data de 12 decembrie 2019, prin care a informat publicul investitor faptul că membrul desemnat nu a acceptat mandatul în Consiliul de Supraveghere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *