Programul de restructurare economico-financiară a activității SMART, filiala de mentenanță a Transelectrica, aprobat

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Programul de restructurare economico-financiară a activității SMART, filiala de mentenanță a Transelectrica, aprobat

Acționarii SMART s-au întrunit astăzi, 28 martie 2019, în Adunarea Generală a Acționarilor, în cadrul căreia a fost aprobat în unanimitate Programul de restructurare economico-financiară a activității SMART SA. Acesta conține necesitatea capitalizării societății în cuantum de 24 de milioane de lei, obținându-se în acest fel o proiecție economico-financiară care va conduce societatea SMART SA în situația în care, în următorii ani, va obține profit operațional din activitățile pe care le desfășoară, se specifică într-un comunicat transmis de Transelectrica.

Șefii CNTEE Transelectrica susțin că au analizat în regim de urgență situația filialei SMART și au dispus inițierea demersurilor legale necesare pentru adoptarea măsurilor de soluționare, astfel încât să nu fie pusă în pericol continuitatea activităților de mentenanță.

Decizia a fost luată în contextul dificultăților de natură financiară cu care se confruntă SMART, precum și datorită importanței deosebite pe care o are asigurarea activităților de mentenanță a rețelei  de transport în ceea ce privește siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național, se precizează într-un comunicat al Transelectrica.

Acționarii SMART SA, respectiv CNTEE Transelectrica SA și Statul Român, prin Ministerul Economiei, consideră că au identificat astfel o soluție sustenabilă de redresare a situației societății, soluție menită să trateze cauza și nu efectele dificultăților întâmpinate de SMART SA în ultimii doi ani.

CNTEE Transelectrica SA deține 70,005% din acțiunile SMART SA, iar de Statul Român, prin Ministerul Economiei, deține 29,995% din acțiunile SMART SA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *