Transelectrica și Transgaz au semnat memorandumuri în Vietnam

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica și Transgaz au semnat memorandumuri în Vietnam

Reprezentații companiilor SNTGN Transgaz SA și CNTEE Transelectrica SA, prezenți în delegația oficială condusă de Prim-Ministrul Dacian Cioloș în perioada 11-14 iulie a.c. în Vietman, au semnat cu omologii lor două Memorandumuri de Întelegere pentru colaborări viitoare în domenii de interes bilateral, potrivit unui comunicat transmis de Ministertul Economiei.

Astfel, CNTEE Transelectrica SA și VietNam Electricity  au semnat Memorandum-ul de Înțelegere privind cooperarea și dezvoltarea relațiilor dintre România și Vietnam  în domeniul electroenergetic. În baza acestui  Memorandum, valabil pentru perioada 2016-1019, cu posibilitatea de prelungire, cele două părți  au convenit, printre altele: furnizarea de servicii reciproce de consultanță în probleme de interes specific; explorarea și elaborarea unor proiecte comune în sectorul energetic în baza unor cadre legale agreate reciproc; efectuarea unor schimburi de know-how și instruire în anumite arii de interes; derularea unor inițiative comune în domenii de cooperare de interes reciproc; participare comună la proiecte internaționale din domeniul energetic, cum ar fi: master plan-uri de dezvoltare a infrastructurii, servicii de consultanță, proiectare, construcții-montaj etc.

SNTGN Transgaz  SA și PVGASCITY JSC. au semnat Memorandumul de coperare prin care și-au exprimat intenția și angajamentul de a susține în comun proiecte reciproc avantajoase și de a dezvolta noi direcții de colaborare în domeniul transportului gazelor naturale. În comunicatul ministerului se precizează că memorandumul conturează principiile de bază, responsabilitățile și cadrul pentru coordonarea activităților ce se vor realiza între cei doi parteneri și pune bazele dezvoltării unei colaborări ulterioare între aceștia. Părțile semnatare au convenit să coopereze pentru o perioadă de un an, în baza unui studiu de piață, însă, după identificare unui set de măsuri privind aspectele prioritare și definirea viziunii proprii strategice.

Prim-Ministrul Dacian Cioloș efectuează o vizită oficială în R. S. Vietnam, în perioada 11-14 iulie 2016, la invitația Prim-Ministrului vietnamez, Nguyen Xuan Phuc. Această deplasare se subsumează strategiei guvernului român de consolidare a cooperării pe baze pragmatice cu statele de pe alte continente, în particular din Asia.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.