Transelectrica va instala centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice și va face investiții la SMART și Teletrans. A fost semnat contractul de finanțare prin REPowerEU, de 56,2 milioane de euro

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Transelectrica va instala centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice și va face investiții la SMART și Teletrans. A fost semnat contractul de finanțare prin REPowerEU, de 56,2 milioane de euro

Transelectrica va instala centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice, va retehnologiza filiala SMART, va optimiza rețeaua de comunicații gestionate de filiala Teletrans și va crea unui centru de date.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice a semnat, în data de 9 aprilie 2024, cu Secretariatul General al Guvernului contractul de finanțare pentru implementarea investiției „Eficientizarea, modernizarea și digitalizarea rețelei naționale de transport al energiei electrice”, finanțată prin componenta REPowerEU a PNRR, în valoare de 56,2 milioane de euro.

Secretariatul General al Guvernului are calitatea de coordonator de reformă și/sau investiție pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prin acest contract, vor fi finanțate trei proiecte de investiții esențiale pentru eficientizarea și modernizarea rețelei electrice de transport, două dintre ele fiind destinate filialelor SMART SA și Teletrans SA. Investiția vizează instalarea de centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice, retehnologizarea filialei SMART SA și pentru optimizarea rețelei de comunicații gestionate de filiala Teletrans și crearea unui centru de date.

Implementarea acestor proiecte va contribui semnificativ la consolidarea Rețelei Electrice de Transport a României. Obiectivul investiției finanțate prin REPowerEU este de a crește flexibilitatea și de a soluționa blocajele din rețeaua de electricitate pentru accelerarea integrării capacităților suplimentare de energie regenerabilă și pentru creșterea gradului de reziliență a rețelei, consolidând, în același timp, securitatea cibernetică printr-o mai bună capacitate de reacție la atacurile cibernetice, precizează Transelectrica, într-o informare transmisă BVB.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *