Furnizor de top, Transenergo se pregătește de insolvență. MET România Energy Trade s-a adresat Tribunalului București

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Furnizor de top, Transenergo se pregătește de insolvență. MET România Energy Trade s-a adresat Tribunalului București

MET Romania Energy Trade SRL a cerut insolvența companiei Transenergo Com, unul dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie electrică din România. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București cu data de 20 decembrie 2016, prima ședință fiind programată pentru 22 martie 2017.

insolventa

Pe portalul instanțelor de judecată mai sunt înregistrate și alte dosare cu cereri de pretenții și executări silite din partea mai multor firme (Hidroelectrica, Țiriac Asigurări, OMV Petrom, Electrica Distribuție Muntenia Nord, Societatea Energetica Electrica și altele) contra Transenergo Com.

Transenergo este un grup de companii, controlat de soții Rada și Nelu Coman. În 2016, Transenergo s-a poziționat pe locul 4 în topul furnizorilor de energie pe piața concurențială.  Potrivit ultimului raport al ANRE, compania s-a menținut la o cotă de 5,29% în luna septembrie a anului trecut. În piață, veștile că Transenergo nu o duce bine au circulat de la jumătatea anului trecut. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, la  finele anului 2016, compania a înregistrat datorii totale de peste 460 milioane lei și creanțe de circa 314 milioane lei.

Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER, Ion Lungu, a declarat recent că „2017 va fi un an al provocărilor pentru furnizorii de energie electrică”. “Va crește foarte mult competiția în rândul furnizorilor, însă importantă rămâne etica în afaceri. În furnizarea la consumatori, marjele sunt mici și va fi din ce în ce mai greu pentru unii furnizori să mențină afacerile profitabile. Deja s-au înregistrat insolvențe în rândul furnizorilor, sunt companii care au probleme…Dacă va continua politica de vânzare a energiei sub prețul pieței, vom asista la alte insolvențe, chiar falimente”, a spus Lungu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.