Transgaz are nevoie de un împrumut de 300 milioane lei pentru finanțarea necesarului de capital de lucru pentru activitatea de echilibrare. Băncile interesate pot depune oferte până pe 6 iulie

Publicat pe Categorii Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Transgaz are nevoie de un împrumut de 300 milioane lei pentru finanțarea necesarului de capital de lucru pentru activitatea de echilibrare. Băncile interesate pot depune oferte până pe 6 iulie

Transgaz intenționează să contracteze un împrumut în valoare de 300 milioane lei, pe o durată de 2 ani, fără garanții. Societatea anunță băncile de intenția sa, împrumutul fiind necesar finanțării necesarului de capital de lucru pentru activitatea de echilibrare.

Banca va fi selectată în urma unei proceduri de negociere competitivă, criteriul de departajare a ofertelor fiind costul total cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până la data de 6 iulie.

Fitch confirmă ratingul Transgaz ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ a informat că, în data de 17.06.2022, Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă.

”Confirmarea ratingului Transgaz este fundamentată pe profilul său de afaceri solid în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze din România, precum și pe așteptările noastre privind continuitatea cadrului de reglementare în noua perioadă de reglementare din octombrie 2024”, se arată în raportul agenției.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *