Transgaz recrutează doi membri în Consiliul de Administrație

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Transgaz recrutează doi membri în Consiliul de Administrație

Au început căutările pentru doi membri în Consiliul de Administrație al Transgaz, specializați în implementarea marilor proiecte de investiţii, respectiv în cooperarea instituţională naţională şi internaţională.

În conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011, în numele Ministerului Economiei prin Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (D.P.A.P.S.), compania Pluri Consultants România anunţă începerea procesului de recrutare pentru  două posturi de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaş.

Candidații pot depune dosarele până la data de 29 noiembrie, iar evaluarea acestora va dura 6 zile. Potrivit anunțului de recrutare, se evaluează conformitatea administrativă a dosarelor şi eligibilitatea candidaturilor.  Lista lungă va fi definitivă până la data de 12.12.2017, candidații urmând să completeze două chestionare electronice de evaluare si apoi vor fi intervievati online sau telefonic. După evaluarea competenţelor şi trăsăturilor, se va realiza o primă ierarhizare a candidaţilor într-o listă scurtă provizorie.

Depunerea declaraţiilor de intenţie este programată începând cu data de 14.12.2017până la data de 28.12.2017. Candidaţii nominalizaţi pe lista scurtă elaborează şi depun, declaraţia de intenţie, la D.P.A.P.S. Interviurile vor avea loc în  perioada 9-12.01.2018.

Potrivit anunțului de recrutare, propunerile de nominalizare au cel puţin 10 ani de experienţă profesională şi cel puţin 5 ani de experienţă de conducere la nivel de top management, acumulată în cadrul unor companii publice sau private cu cel puţin 500 de angajaţi şi cu cifra de afaceri mai mare de 5 milioane euro sau echivalent. Constituie avantaj experienţa anterioară în domeniul transportului de gaze naturale.

Potrivit anunțului, lista lungă, lista scurtă şi propunerile de nominalizare au caracter confidenţial şi nu vor fi publicate.

În prezent, din Consiliul de Administrație al Transgaz fac parte: Ion Sterian  – Administrator, Director general; Petru Ion Vaduva, Bogdan George Iliescu, Nicolae Minea – membri.

În primul semestru al acestui an, Transgaz a realizat un profit net de peste 400,4 milioane lei, mai mare cu 42,1%, comparativ cu perioada similară din 2016. Compania are estimate cheltuieli pentru investiții bugetate de peste 704 mil. lei pentru 2017, 1,5 miliarde lei în 2018 și 776 mil. lei în 2019. Investițiile strategice ale Transgaz sunt: proiectul BRUA faza 2 (valoare estimată a investițiilor 69 mil EUR) și proiectul Conectarea Mării Negre (valoare estimată a investițiilor 278 mil EUR), proiecte care vor fi demarate ca rezultat al procedurilor de Sezon Deschis ce se desfășoară pentru vânzarea de capacitate pe punctul de intrare din Marea Neagră și pe punctul de interconectare cu Ungaria, proceduri ale căror rezultate angajante vor fi disponibile în cursul anului 2018, după cum informează conducerea companiei.

Transgaz vrea să achiziționeze Vestmoldtransgaz. Are în plan să își facă SRL în Republica Moldova pentru a-și asigura succesul la procedura privatizării.

Citește și: Transgaz a pus ochii pe Vestmoldtransgaz. Își face SRL în Republica Moldova pentru a-și asigura succesul la procedura privatizării

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.