Transgaz: Crește capacitatea în PI Ungheni în ambele direcții de transport

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz: Crește capacitatea în PI Ungheni în ambele direcții de transport

Începând cu data de 01.10.2021 capacitatea tehnică a PI Ungheni în ambele direcții de transport, va fi disponibilă pieței la un nivel crescut față de cea disponibilă în prezent, informează Transgaz.

Recent, Transgaz și Vestmoldtransgaz au încheiat Actul adițional la Acordul de Interconectare și au actualizat Metoda Comună de determinare a capacității în PI Ungheni..

Astfel, pe direcția România – Republica Moldova, capacitatea tehnică maximă va fi la nivelul de 5.076.000 mc/zi (0 ⁰C), respectiv 57.542 MWh/zi (15/15 ⁰C), iar pe direcția Republica Moldova – România, capacitatea tehnică maximă va fi la nivelul de 932.000 mc/zi (0 ⁰C), respectiv 10.543 MWh/zi (15/15 ⁰C), potrivit informării Transgaz.

Capacitatea disponibilă în PI Ungheni  pentru anul gazier 2021-2022  poate fi rezervată prin intermediul Platformei GMOIS, deținută de Transgaz, după metoda de alocare de capacitate ,,primul venit-primul servit”, conform prevederilor Codului Rețelei. Utilizatorii de rețea pot solicita produse de capacitate fermă la nivelul menționat, începând cu data de 5 iulie 2021, când, conform prevederilor Codului rețelei, începe rezervarea de produse anuale de capacitate fermă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *