Transgaz-Eustream: Memorandum pentru coridorul Eastring

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz-Eustream: Memorandum pentru coridorul Eastring

Transgaz şi Eustream au semnat un memorandum de înţelegere pentru cooperarea împreună cu ceilalţi operatori din Cehia, Ucraina, Ungaria şi Bulgaria în vederea investigării posibilităţilor de dezvoltare a coridorului de transport al gazelor Eastring pe teritoriile României şi Slovaciei. Eustream a.s este operatorul sistemului slovac de transport gaze naturale, autorizat pentru desfăşurarea activităţilor de transport gaze naturale în Slovacia.

”Cu această ocazie, în calitate de director general al Transgaz SA, Ion Sterian, a subliniat percepţia pozitivă şi aprecierea de care se bucură partenerii slovaci în România şi a exprimat încrederea că deschiderea manifestată de Eustream a.s. pentru dezvoltarea relaţiei de colaborare cu Transgaz va aduce rezultate favorabile pentru aprofundarea şi intensificarea conlucrării în plan regional, prin crearea şi armonizarea condiţiilor de dezvoltare şi integrare a reţelelor de transport în domeniul gazelor naturale şi, în general, al energiei”, se precizează într-un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Partenerii slovaci au evidenţiat, la rândul lor, scopul comun al creşterii siguranţei în aprovizionare la nivel european şi nevoia de consolidare a progreselor obţinute până în prezent de operatorii sistemelor de transport gaze naturale din Slovacia şi România”, potrivit comunicatului.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.