Transgaz începe plata dividendelor pe 2016 din 18 iulie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz începe plata dividendelor pe 2016 din 18 iulie

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz anunță plata dividendelor pentru acționari aferente exercițiului financiar 2016, prin intermediul Depozitarului Central SA și BRD Groupe Societe Generale – agentul de plată desemnat, începând cu data de 18 iulie 2017.

Dividendul brut aferent exercițiului financiar 2016 este de 46,33 lei/acțiune, iar impozitul pe dividende va fi reținut la sursă și virat la bugetul statului în cotele prevăzute de lege, se precizează în comunicatul comapniei. Conform prevederilor noului Cod Fiscal intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016, cota standard de impozitare aplicabilă dividendelor aferente anului 2016 este de 5%. În situația în care acționarii nerezidenți fac dovada faptului că pot beneficia de o cotă mai favorabilă de impozitare, se vor aplica reținerile de impozit conform prevederilor convențiilor de evitare a dublei impuneri încheiate cu Statul Român în acest sens, se menționează în informarea Transgaz.

Perioada de derulare a plății dividendelor aferente anului financiar 2016 este 18 iulie 2017 – 18 iulie 2020, ultima zi de plată. Tarifele Depozitarului Central SA precum și comisioanele bancare percepute de BRD Groupe Societe Generale pentru plata dividendelor nete sunt suportate de către SNTGN Transgaz SA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *