Transgaz,  investiţii de peste 6 miliarde lei până în 2020

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz,  investiţii de peste 6 miliarde lei până în 2020

Transgaz are planificate investiţii de 6,1 miliarde lei în perioada 2018-2020, în dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport, precum şi în achiziţia de acţiuni la operatori de profil din Europa, potrivit unor documente publicate pe site-ul companiei, care urmează a fi prezentate acționarilor spre aprobare.

Cheltuielile cu investiţiile planificate pentru acest an se ridică la 1,88 miliarde lei,  2,96 miliarde lei fiind bugetate pentru anul viitor, iar pentru 2020 sunt alocate pentru investiţii alte 1,25 miliarde lei.

Compania este intereasată de achiziția unei participaţii la  Vestmoldtransgaz din Republica Moldova și la DESFA, operatorul reţelei de distribuţie a gazelor naturale din Grecia. Cheltuielile cu investiţiile prevăd şi acoperirea necesarului pentru construcţia conductei de transport Ungheni-Chişinău.

Potrivit estimărilor, profitul net pentru 2018 este de 213,16 milioane lei, de peste două ori mai mic faţă de cel preliminat pentru anul trecut.Transgaz a raportat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 433,5 milioane lei, mai mare cu 21% faţă de rezultatul net din perioada similară din 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.