Transgaz are în plan o investiție strategică. Vrea 66% din acțiunile operatorului rețelei de gazoducte din Grecia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz are în plan o investiție strategică. Vrea 66% din acțiunile operatorului rețelei de gazoducte din Grecia

Compania Transgaz are în plan o investiție strategică. Operatorul rețelei de transport a gazelor naturale din România și-a manifestat interesul pentru preluarea unui pachet de 66% din acțiunile companiei care gestionează rețeaua de gazoducte din Grecia, DESFA, după ce discuțiile dintre autoritățile din Atena și compania SOCAR din Azerbaidjan au eșuat, informează  cotidianul elen Kathimerini, potrivit Agerpres.

transgaz

Repezentanții Transgaz au vizitat, săptămâna trecută, sediul companiei Hellenic Petroleum, unul dintre coproprietarii DESFA, și au avut discuții și cu ministrul elen al Energiei, Giorgos Stathakis.”Reprezentanții companiei românești au informat partea elenă că intenționează să plătească o sumă similară cu cea propusă de SOCAR (400 milioane de euro), pe care o consideră rezonabilă și fezabilă. Ei au adăugat că au deja discuții cu mai multe bănci europene care sunt gata să finanțeze această investiție românească în Grecia”, precizează Kathimerini, scrie Agerpres în ediția online.

Publicația elenă prezintă Transgaz ca fiind o companie cu un rol vital în dezvoltarea infrastructurii de inteconectare în țările din Europa Centrală și de Sud-Est.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *