Transgaz solicită CE un grant de 224 milioane euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz solicită CE un grant de 224 milioane euro

Compania Transgaz a solicitat Comisiei Europene un Grant de 224 milioane euro pentru Faza 1 a proiectului „Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Național de Transport Gaze Naturale pe coridorul Bulgaria–România–Ungaria–Austria (BRUA), potrivit unui comunicat al companiei. În acest sens, Transgaz a depus documentația aferentă proiectului în data de 12.10.2015 la Comisia Europeană – Agenţia Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA).

Proiectul prevede dezvoltarea Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale, pe un traseu de aproximativ 500 km., cu direcţionare din zona de sud-est, spre vestul ţării şi care va oferi posibilitatea transportului de gaze şi din alte surse decât cele actuale, asigurându- se astfel creaşterea securităţii livrărilor de gaze în România şi regiunile adiacente, se menționează într-un comunicat al Transgaz.

Valoarea investiţiei este estimată la aproximativ 500 milioane Euro. Prin programul de finanţare al Comisiei Europene se va putea deconta maximum 50 % din costurile eligibile. Aplicaţia va fi evaluată de către specialişti agreaţi de Comisia Europeană, anunță Transgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *