Transgaz vrea să angajeze avocați care să scape compania de o posibilă amendă de la Consiliul Concurenţei. Onorariul propus: 100.000 euro. Se cere aprobarea acționarilor

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Transgaz vrea să angajeze avocați care să scape compania de o posibilă amendă de la Consiliul Concurenţei. Onorariul propus: 100.000 euro. Se cere aprobarea acționarilor
  • Poziția Transgaz: Investigația se referă la acțiuni vizând modul în care s-au derulat proceduri de atribuire a unor contracte de achiziție de lucrări derulate de Transgaz în perioada 2009-2011, deci înainte de implementarea managementului privat la Transgaz…. nu există investigații ale Consiliului Concurenței cu privire la licitații organizate de Transgaz în ultimii ani.

Ultima oră: SNTGN Transgaz SA informează asupra faptului că, potrivit Convocatorului ședinței Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA) ce va avea loc pe 10 februarie 2019, societatea supune aprobării achiziţionarea de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică de specialitate în probleme de dreptul concurenţei, legislaţie şi proceduri europene incidente, care să apere interesele companiei și să minimizeze riscul unei soluţii nefavorabile din Raportul investigației realizate de Consiliul Concurenței. Subliniem faptuI că această investigație se referă la acțiuni vizând modul în care s-au derulat proceduri de atribuire a unor contracte de achiziție de lucrări derulate de Transgaz în perioada 2009-2011, deci înainte de implementarea managementului privat la Transgaz, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare și că nu există investigații ale Consiliului Concurenței cu privire la licitații organizate de Transgaz în ultimii ani.

Transgaz cere aprobarea acționarilor pentru achiziționarea de servicii de conulstanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, în ședința AGEA programată pentru data de 10 februarie. Compania riscă o amendă de la Consiliul Concurenţei de circa 4% din cifra de afaceri, se precizează în convocatorul AGEA.  Onorariul avocaţilor este stabilit la suma de 100.000 de euro.

Compania Transgaz informează  că, în urma unei investigaţii demarate de Consiliul Concurenţei la sesizarea DIICOT, raportul inspectorilor de concurenţă propune sancţionarea companiei. „Ţinând cont de faptul că, în cadrul Raportului privind investigaţia s-a propus sancţionarea SNTGN Transgaz SA pentru încălcarea prevederilor art. 5 alin (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 şi ale art. 101 din TFUE cu o amendă încadrată de la 0,5% până la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, conform prevederilor art. 55, alin (1) din Legea nr. 21/1996, respectiv o amendă în cuantum de 4% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, cu propunerea aplicării unui cuantum adiţional 2,58% din cuantumul determinat în funcţie de gravitatea faptei (având în vedere durata medie a faptei) şi aplicării unei reduceri de 25% din nivelul de bază, determinat în funcţie de gravitate şi faptă, este imperios ca societatea noastră să asigure o expertiză juridică de specialitate pentru a minimiza discul unei soluţii nefavorabile, prin apărarea intereselor SNTGN Transgaz SA de către o societate de avocatură specializată în probleme de dreptul concurenţei, legislaţie şi proceduri europene incidente”, se menționează în documentul pregătit de conducerea Transgaz pentru informarea acționarilor.

Inspectorii Consiliului Concurenţei au urmărit, în cadrul investigației, modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *