Tranzacția prin care MET preia RWE Energie, autorizată de Consiliul Concurenței

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Tranzacția prin care MET preia RWE Energie, autorizată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care MET Holding AG preia RWE Energie. Autoritatea de concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante, se precizează într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

MET Holding AG Elveția face parte din Grupul MET, care desfăşoară afaceri ce cuprind comercializarea de gaze naturale, energie electrică, petrol, GPL, precum şi producerea de energie electrică, cu o activitate comercială concentrată pe vânzările de mărfuri pe piața angro, pe piața cu amănuntul și trading. MET Holding este prezent pe piața din România prin intermediul filialei sale, MET România Energy SA, care este activă pe ambele piețe concurențiale de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale.

RWE Energie SRL este, de asemenea, activă pe pieţele concurențiale de furnizare de energie electrică și gaze naturale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *