Tranzacție în energie: Allianz cumpără 30% din acțiunile E.ON Distribuție România

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Tranzacție în energie: Allianz cumpără 30% din acțiunile E.ON Distribuție România

Grupul Allianz achiziționează 30% din acțiunile E.ON Distribuție România. Un acord a fost încheiat în acest sens între Allianz Capital Partners și Grupul E.ON.

În urma tranzactiei, care este așteptată să se încheie până la finele acestui an, E.ON va deține 56,5 % din E.ON Distribuție România, iar Ministerul Energiei va continua să dețină cele 13,5 % ramase, informează Allianz printr-un comunicat de presa.

E.ON

‘România este o piață europeană cu potențial. Prin această investiție, vom continua să dezvoltăm și să ne diversificăm în mod substanțial portofoliul de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiții a Allianz ca investitor pe termen lung. Suntem încântați de parteneriatul cu E.ON și, de asemenea, cu Ministerul Energiei și suntem nerăbdători să contribuim la succesul afacerii”, a declarat Christian Fingerle, director de investiții la Allianz Capital Partners.

E.ON Distribuție România deține și administrează o rețea de conducte de distribuție a gazelor naturale de peste 21.400 de kilometri, precum și o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 80.000 de kilometri, care deservesc circa trei milioane de clienți.

Allianz Capital Partners este divizia de investiții al grupului german Allianz. Cu birouri în Munchen, Londra, New York și Singapore, Allianz Capital Partners administrează active de peste 16 miliarde de euro, în infrastructură, energie regenerabile și fonduri de investiții.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.