Tranzgaz vrea să vândă BERD 25% din acțiunile Vestmoldtransgaz. Tranzacție de 20 milioane euro

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Tranzgaz vrea să vândă BERD 25% din acțiunile Vestmoldtransgaz. Tranzacție de 20 milioane euro

Acționarii Transgaz  sunt solicitați să aprobe, în AGEA convocată pentru data de 5 octombri, încheierea unei tranzacţii cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) privind subscrierea de către BERD a unei părţi sociale nou emise de către Vestmoldtransgaz pentru suma de 20 de milioane de euro. Astfel, BERD devine asociat în Vestmoldtransgaz cu 25% din capitalul său social, potrivit unui raport al comapniei transmis BVB.

Se prevede totodată asumarea de către Eurotransgaz şi Transgaz, în solidar, a obligaţiei de a cumpăra de la BERD participaţia la un preţ prestabilit la momentul la care banca îşi va exercita dreptul de vânzare a acesteia.

Vestmoldtransgaz este operatorul tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale din Republica Moldova. Transgaz a semnat un acord de interconectare cu Vestmoldtransgaz pentru gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.