Tribunalul Bucureşti a decis: RADET intră în faliment. Firea promite bucureștenilor apă caldă și căldură

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Tribunalul Bucureşti a decis: RADET intră în faliment. Firea promite bucureștenilor apă caldă și căldură

Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment a RADET. Întreagă activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică. Primarul general, Gabriela Firea, face in continuare promisiuni: bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, la parametri optimi! RADET se află în insolvență din 2016.

”Îi asigur pe toți cetățenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă și căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanței nu are consecințe asupra continuității furnizării agentului termic către populație pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureștenii să nu fie afectați. Concret, am propus, iar Consiliu General a aprobat recent, înființarea Companiei Municipale Termoenergetică București, care are că obiect exclusiv de activitate producerea, distribuția, transportul și furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să ii anunț pe salariații RADET că nu vor resimți nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator . Subliniez încă o dată că falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populație, așa cum deja se vehiculează în mod eronat în spațiul public. Nouă companie va prelua toate aceste servicii și va continuă investițiile în modernizarea sistemului de termoficare din București, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administrațiile anterioare”, a declarat primarul Gabriela Firea, citata intr-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

Administratorul judiciar al ELCEN, Sierra Quadrant, spune că odata cu pronunțarea falimentului între ELCEN și RADET dar și între ELCEN și noua companie care va prelua activitatea RADET după 90 de zile, va trebui încheiat un nou contract de furnizare care nu va mai putea prevede plata facturilor la 90 de zile, ca până acum.

Sierra Quadrant afirma că Primăria Municipiului București nu și-a respectat obligațiile de plată stipulate în OG 36/2006 privind plata subvenției aferente energiei termice livrate către populație și nu a efectuat plata sumelor prevăzute pentru luna ianuarie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *