Trofeu pentru electricienii de la Delgaz Grid. Premiul I la probele individuale

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Trofeu pentru electricienii de la Delgaz Grid. Premiul I la probele individuale

Cinci electricieni ai Delgaz Grid, compania de distribuţie electricitate şi gaze naturale a grupului E.ON din România, au urcat pe podium în cadrul celei de-a 39-a ediţii a competiţiei profesionale Trofeul Electricianului, organizată la Oradea în perioada 9-13 iulie.

Specialiştii Delgaz Grid au fost premiaţi pentru performanţele obţinute în cadrul probelor individuale de la specializările: defectoscopie linii electrice subterane, exploatare staţii de transformare, mentenanţă echipamente înaltă tensiune şi exploatare reţele de medie şi joasă tensiune. În acelaşi timp, echipa companiei formată din trei electricieni din Bacău, Botoşani şi Neamţ şi-a adjudecat primul loc la defectoscopie linii electrice subterane.

“Demnitatea meseriei noastre trebuie pusă acolo unde este locul ei şi pentru asta Trofeul Electricianului este un moment excelent ca să ştim unde suntem şi unde am ajuns în această meserie şi profesie”, a declarat Csulak Ferenc, directorul general Delgaz Grid.

La ediţia din acest a Trofeului Electricianului au participat peste 110 electricieni de la principalii operatori de distribuţie a energiei electrice din România. Trofeul Electricianului este un concurs profesional de tradiţie şi se desfăşoară în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul şi protectorul celor ce lucrează în sectorul energetic.

În cadrul competiţiei se dau probe teoretice şi practice, inclusiv simulări ale unor situaţii de avarie, şi, de asemenea, există şi o etapă de concurs cu public, departajarea concurenţilor fiind realizată pe baza unor punctaje.

Premiile câştigate de electricienii Delgaz Grid demonstrează odată în plus înalta calificare şi profesionalismul celor ce lucrează în sistemul energetic din judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Botoşani, Suceava şi Vaslui.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *