Trofeul Electricianului 2019, la start. Faza naţională este găzduită de Delgaz Grid la Iaşi, unde a avut loc şi prima ediţie a competiţiei în 1977

Publicat pe Categorii CSR, Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Trofeul Electricianului 2019, la start. Faza naţională este găzduită de Delgaz Grid la Iaşi, unde a avut loc şi prima ediţie a competiţiei în 1977
  • Aproximativ 800 de electricieni din cadrul Delgaz Grid, companie a E.ON, intră în competiţie, la nivelul fiecărui judeţ
  • La faza naţională, vor concura electricieni de la toate firmele de distribuţie a energiei electrice din ţară şi de la companii prestatoare de servicii energetice

Incepe Trofeul Electricianului 2019, cel mai important concurs profesional din domeniu. Saptamana aceasta se da startul competiţiei interne pentru selectarea echipei reprezentative la faza naţională, care va fi găzduită in acest an de Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului E.ON, la Iaşi, unde a avut loc şi prima ediţie a competiţiei în 1977.

Aproximativ 800 de electricieni din cadrul Delgaz Grid intră în competiţie, la nivelul fiecărui judeţ, în faza de preselecţie, circa 100 dintre ei urmând a se califica la faza pe companie a concursului, anunta compania.

Etapa la nivelul Delgaz Grid va avea loc în luna iunie, tot la Iaşi, iar în urma concursului va fi selectată echipa de 21 de electricieni care va reprezenta compania la faza naţională a celei de-a XL-a ediţii a Trofeul Electricianului.

La faza naţională, electricienii Delgaz Grid vor concura cu electricieni de la celelalte firme de distribuţie a energiei electrice din ţară şi de la companii prestatoare de servicii energetice.

Competiţia, dedicată electricienilor, se derulează pe şapte specializări: exploatare staţii de transformare, exploatare reţele de medie şi joasă tensiune, PRAM (protecţii şi automatizări), măsură energie electrică, montare şi reparaţii echipament primar 110 KV şi medie tensiune din staţii de transformare, montare şi reparaţii instalaţii de medie tensiune şi joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene şi subterane) şi defectoscopie linii electrice subterane de medie şi joasă tensiune.

Trofeul Electricianului este un eveniment de tradiţie, cel mai longeviv şi de anvergură concurs profesional din România.

Prima ediţie a concursului a avut loc în 1977 la Iaşi, derulându-se până astăzi cu o pauză de trei ani în anii ’90 (1990, 1991, 1992). În 1993, la reluarea competiţiei, Trofeul s-a „născut” a doua oară tot la Iaşi. De-a lungul timpului, Trofeul a fost şi continuă să fie o sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru generaţii de electricieni.

Etapele concursului sunt stabilite astfel ca faza naţională să se desfăşoare în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul şi protectorul celor ce lucrează în sectorul energetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *