Turcan vrea să taie din lefurile de mii de euro ale angajaților ANRE, ASF și ANCOM. Se pregătesc noi grile de salarizare pentru reglementatori

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Turcan vrea să taie din lefurile de mii de euro ale angajaților ANRE, ASF și ANCOM. Se pregătesc noi grile de salarizare pentru reglementatori

La Ministrul Muncii și Protecției Sociale se lucrează la o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar, respectiv o nouă grilă de salarii. Ministrul  Raluca Turcan a anunțat că se va introduce în noua lege grile de salarizare pentru mai multe instituţii publice ai căror angajaţi au venituri lunare de mii de euro, precum Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

”În paralel cu grila de salarizare din administraţia publică, mai luăm în calcul introducerea unei grile şi în anumite instituţii cu rol de reglementare, cum ar fi ANCOM, ANRE,  ASF, pentru că acestea sunt instituţii publice unde toţi angajaţii practic sunt remuneraţi din bani publici, însă aceste salarii sunt disproporţionate cu ceea ce există în sistemul bugetar”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3.

Noua lege a salarizării ar putea fi realizată în două luni, iar apoi vor fi invitate ministerele de linie, potrivit ministrului Muncii. Ulterior,  proiectul va fi trimis la Parlament  spre dezbatere și aprobare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *