Ultimatum de la Ministerul Energiei pentru şefii de la CE Oltenia. Până pe 19 aprilie, să prezinte strategia şi planul de acţiuni  pentru companie

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Ultimatum de la Ministerul Energiei pentru şefii de la CE Oltenia. Până pe 19 aprilie, să prezinte strategia şi planul de acţiuni  pentru companie
  • Ciobotărică, atenţionat că are o responsabilitate directă în ceea ce privește buna administrare a societății

Declaraţia ministrului Victor Grigorescu, pe pagina sa de Facebook: „La Complexul Energetic Oltenia, ca de altfel la orice altă companie aflată în subordinea Ministerului Energiei, avem nevoie de asumarea deciziilor importante din partea managementului companiei. E nevoie să se înțeleagă faptul că aceste companii nu trebuie să facă parte din jocul politic, iar conducerea lor are datoria să se implice activ și profesionist în procesele de eficientizare. Există o obișnuință a ridicării din umeri când vine vorba de fundamentarea planurilor pe termen mediu și lung. Aș vrea să se înțeleagă că astfel de abordari nu sunt susținute la nivelul Ministerului Energiei”.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia nu şi-a făcut  temele, motiv pentru care a primit ultimatum de la Ministerul Energiei.  Zilele şefilor de la CEO sunt numărate  dacă până marţi , 19 aprilie, nu prezintă rapoarte complete privind planul de acţiune în sectorul lignitului şi strategia de dezvoltare a companiei, reprezentanţi ai ministerului. Conducerea ministerului a atras atenția directorului general interimar, Laurentiu Ciobotărică, asupra faptului că are o responsabilitate directă în ceea ce privește buna administrare a societății, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Energiei.

IMG_7096-716x393

 

 

 

 

Foto: Sursa Ministerul Energiei

“În cadrul şedinţei de astăzi a  Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră, au existat discuții punctuale cu privire la evoluția Complexului Energetic Oltenia, în condițiile în care, în ședința de marți, 12 aprilie, membrii Grupul de lucru Lignit din cadrul Comitetului, din care face parte și conducerea CEO, au prezentat un raport sumar, incomplete. Membrii Comisiei nu au putut furniza informații complete cu privire la elementele de fundamentare a planului de acțiune în sectorul lignitului și nici măsurile necesare pentru a se atinge strategia de dezvoltare pe viitor.În această situație, Ministerul Energiei așteaptă din partea Complexului Energetic Oltenia să prezinte, în cadrul Comitelului  de Coordonare de marți, 19 aprilie, elementele care n-au fost prezentate până acum, deși au fost solicitate în cadrul reuniunilor anterioare”, se precizează în comunicat.

Suplimentar, conducerea ministerului așteaptă finalizarea dicuțiilor la nivelul conducerii CEO asupra planului de dezvoltare pe termen mediu și lung și inițierea unui dialog corect cu partenerii sociali, în procesul de implementare al acestui plan.

Numirile pe posturile de conducere la nivelul CEO trebuie să țină cont strict de criteriile de meritocrație și cade în sarcina conducerii să asigure buna desfășurare, în termeni de transparență, acest proces. Implicarea Complexului Energetic Oltenia în orice joc cu tentă politică este de rău augur pentru siguranța locurilor de muncă, dar și pentru funcționarea corectă a societatii, reaminteşte conducerea  Ministerului Energiei.

Totodată, conducerea ministerului îi atrage atenția directorului general interimar, Laurentiu Ciobotărică, asupra faptului că are o responsabilitate directă în ceea ce privește buna administrare a societății.

Ca urmare a rapoartelor care vor fi prezentate, marţi – 19 aprilie, în cadrul Grupul de lucru Lignit din Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, conducerea ministerului Energiei se va deplasa, miercuri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, pentru o sedinţă cu managementul societății și cu membrii Consiliului de Supraveghere.

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *