Un senator întreabă, Ministerul Energiei bagă E.ON în priză

Publicat pe Categorii Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Info Info Consumatori Un senator întreabă, Ministerul Energiei bagă E.ON în priză
  • Pentru un bec și un televizor, săteni din Damuc, Neamț erau facturați cu mii de lei
  • Constatarea celor de la E.ON: aparatul de măsură era defect!

În satul Damuc din județul Neamț, peste 10 familii s-au trezit că au de plătit facturi cu valori de peste trei mii de lei, în situația în care în casă au un bec și un televizor. Cazul a fost sesizat de senatorul  Alexandru Cordoș, Colegiul 4, Cluj, care s-a adresat Ministerului Energiei și ANRE pentru calculul corect al facturilor de energie electrică în satele izolate.

facturi e.on

“În România există mai multe sate izolate unde televizorul sau mașina de spălat rufe este un lux pe care localnicii nu și-l permit. Cu toate acestea, deseori facturile pentru plata energiei electrice consumate au valori nepermis de mari”, semnalează senatorul într-o adresă transmisă ministrului Energiei și președintelui ANRE. Acesta le-a cerut reprezentanților celor două instituții să acționeze în vederea verificării corectitudinii întocmirii facturilor pentru locuitorii zonelor izolate.

Problematica ridicată în interpelarea senatorului este de competența ANRE, au zis cei de la  Ministerul Energiei, care nu au lăsat nerezolvată situația sătenilor din Damuc. În răspunsul la interpelare, semnat de secretarul de stat Cristian Bușu, se precizează că Ministerul Energiei a aflat de cazul semnalat prin intermediul unei petiții. Ca urmare, reprezentanții ministerului au solicitat explicații E.ON Energie România, care a dispus analiza aspectelor semnalate. La fața locului,  s-a constat că aparatul de măsură era defect. Cum așa? Și cum de nu s-a efectuat nicio verificare până la această sesizare?! Reprezentanții companiei E.ON Energie România au comunicat ministerului că, în urma analizei, s-a procedat la recalcularea energiei ținând cont de istoricul de consum, procedură prevăzută de legislația în vigoare.

Și uite așa pentru o situație, care ar fi trebuit să se rezolve, simplu, cu o constatare la fața locului din partea celor de la E.ON Energie, s-a intervenit la minister!

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.