Undă verde de la acționari pentru tranzacția de un miliard de euro dintre Romgaz și ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Undă verde de la acționari pentru tranzacția de un miliard de euro dintre Romgaz și ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

Acționarii Romgaz au aprobat, în AGA care a avut astăzi, 10 decembrie, tranzacția de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. AGA s-a ținut la a doua convocare.

De asemenea, a fost aprobată încheierea contractului de vânzare-cumpărare a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care urmează a fi încheiat de S.N.G.N. Romgaz S.A., în calitate de cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited și ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de vânzători.

Acționarii au aprobat și contractarea de împrumuturi de la una sau mai multe instituții de credit, în valoare totală de 325 milioane Euro, în vederea acoperirii unei părți din prețul tranzacției de achiziție de către S.N.G.N. Romgaz S.A. a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited.

Directorul general Romgaz, Aristotel Jude, a anunțat că tranzacţia cu Exxon pentru preluarea zăcământului Neptun Deep se va finaliza în primul trimestru din 2022. Partenerul Romgaz în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi, este OMV Petrom.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *